Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο φόβος της καταστροφής

Η είδηση των ημερών είναι πως ο κόσμος τρέχει στις Τράπεζες και σηκώνει τις οικονομίες του. Όλοι δείχνουν να φοβούνται το κραχ και την επιστροφή στη δραχμή. Το τραπεζικό σύστημα κλονίζεται από τα πολιτικά τερτίπια και τις άφρονες τοποθετήσεις μερικών πολιτικών.
Δυστυχώς διαπιστώνεται πως αρκετοί πολιτικοί είναι και αεριτζήδες και κενοί πολιτικού περιεχομένου καθώς δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά γύρω από την πολιτική και την οικονομία.
Μερικά κόμματα δεν έχουν συγκροτημένο πολιτικό λόγο και το κυριότερο δεν έχουν κάνει πολιτική καθοδήγηση στα στελέχη τους με αποτέλεσμα να ακούγονται πολλές διαφορετικές απόψεις από στελέχη του ίδιου χώρου και έτσι να δημιουργείται κομφούζιο.
Αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά μόνο πολλά προβλήματα υπαρξιακά και ζωτικής σημασίας λένε πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται. Προφανώς ενεργούν εγωιστικά καθώς δεν σκέπτονται το μέλλον της χώρας, γιατί το παρόν το βλέπουμε πως είναι ζοφερό. Ένας πολιτικός απομονωτισμός, θα μας στείλει για πολλές δεκάδες χρόνια στο περιθώριο και την εξαθλίωση.
Τα προβλήματα δεν λείπουν , αλλά δεν πρέπει να τα διογκώνουμε και να προκαλούμε τη τύχη μας. Δεν μπορεί τόσες χώρες της Ευρώπης να είναι λάθος, κι εμείς να βλέπουμε το σωστό με την απομάκρυνση μας από τον πυρήνα της ευρωπαϊκής ένωσης.
Ο φόβος της καταστροφής όλων όσων πετύχαμε μέχρι σήμερα , μας κάνει να οχυρωνόμαστε και να αντιδρούμε γι αυτό και έφυγαν από τα ταμεία των τραπεζών περίπου 800 εκ. ευρώ μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Ήδη ο πολύς κόσμος τρώει από τα έτοιμα - λίγα η πολλά - κι άλλοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Το παιγνίδι που παίζεται είναι πολύ επικίνδυνο και οι πολιτικοί σε μεγάλη κλίμακα δείχνουν τον λαϊκισμό τους και την αδιαφορία τους για το παρόν και το μέλλον της χώρας.