Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί...

Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλά και βλέπουμε περισσότερα. Να όπως για παράδειγμα τις δημοσκοπήσεις, που φέρνουν τα αποτελέσματα όπως θέλουν, ανάλογα με τον παραγγέλλοντα. Γιατί η απάντηση σε μια δημοσκόπηση , είναι ανάλογη της ερώτησης. Δεν μπορεί να σε ρωτήσει κάποιος αν σου αρέσει το πιλάφι κι εσύ να λες είναι καλός μάγειρας ο Μαμαλάκης....
Ακούμε επίσης όλους αυτούς τους πολιτικούς , που ξαναβγήκαν στην επιφάνεια  πιστεύοντας πως εξαντλήθηκαν τα γιαούρτια.
Ο λαός θέλει μια ελπίδα, μια ανάσα, μια αποφασιστικότητα και αυτή τη περίοδο μετράει τα λόγια των εκπροσώπων των κομμάτων.
Ο λαός δείχνει να θέλει να πιστέψει τα λόγια των πολιτικών και τους ακολουθεί ψάχνοντας να βρει μια ελπίδα, ένα φως στην άκρη του τούνελ.
Αλίμονο όμως αν αύριο αυτοί που λένε τόσα και τόσα, κοροϊδέψουν πάλι τον λαό. Χαμός θα γίνει στη χώρα.
Ωστόσο εγώ διαπιστώνω πως τα κόμματα κινούνται με μεγάλη εξυπνάδα και θα κοροϊδέψουν πάλι το λαό. Κι αν θέλετε όχι όλα τα κόμματα , αλλά ορισμένα !
Το στηρίζω αυτό στο γεγονός ότι πολλά υπόσχονται, αλλά ΔΕΝ λένε πότε θα τα εφαρμόσουν και κυρίως πως θα τα εφαρμόσουν.  ' Έτσι θα κλέψουν την ψήφο του κόσμου, θα καθίσουν στις χρυσές τους καρέκλες και θα πούνε πως καθυστερεί το πρόγραμμα λόγω ανωτέρας βίας, λόγω άλλων προβλημάτων και σίγουρα θα βρούνε κάποιους που πάλι θα φταίνε.
Κι αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα φταίνε για ΟΛΑ λες και αυτό είναι πλέον το ζητούμενο, κι όχι η μείωση των μισθών και των συντάξεων.
Μας δουλεύουν και μας δουλεύουν με ψιλό γαζί , όταν ακούμε ανόητους να λένε πως θα κρατικοποιηθούν ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ κ.α. 
Πως θα γίνουν όλα αυτά;
Λεφτά υπάρχουν; Γιατί αν υπάρχουν να τα δώσουν καλύτερα στο λαό, αντί να αγοράσουν τις παραπάνω εταιρίες. Εκτός κι αν τις αγοράσουν με άλλο τρόπο που καθένας μπορεί να φανταστεί.