Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση


Πιστεύω απόλυτα στη λαϊκή ρήση που λέει " κάθε εμπόδιο για καλό".
Κι όπως δείχνουν τα πράγματα , ίσως είναι καλό τελικά που τα κόμματα δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση.
Στις εκλογές της 6 Μαΐου ο κόσμος ψήφισε με διάφορα συναισθήματα, άλλος κινήθηκε κομματικά, άλλος συναισθηματικά, άλλος με θυμό, άλλος με εκδίκηση για όλους αυτούς που τον κορόιδεψαν και έπαιξαν με το παρών και το μέλλον του κ.ο.κ.
Τώρα στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου, το τοπίο θα είναι διαφορετικό, γιατί αυτοί που ψηφίσαμε έδειξαν τις προθέσεις τους , αλλά και το προφίλ τους ξεσκεπάστηκε. Πίσω από τα παραπλανητικά τους λόγια έλαμψαν αλήθειες που με επιμέλεια έκρυβαν.
Για όσους έχουν στοιχειώδη γνώση της κατάστασης, το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ και την Ευρώπη. Βέβαια τα αγκάθια που έσπειρε η αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΠΑΣΟΚ με τις δανειακές συμβάσεις που υπογράφηκαν είναι πολλά. Κι εδώ θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αλλάξει η κατάσταση.
Στη πολιτική οι μονομέρειες δεν φέρουν καλά αποτελέσματα. Χρειάζεται διπλωματία και πειθώ για όλα τα στραβά που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Χρειάζεται και σύμπνοια για να προστατευτεί ο Έλληνας και η Ελλάδα, για να μη γίνουμε Μπαγκλαντές και βάλε...
Όποια κυβέρνηση και να αναλάβει τις τύχες της χώρας, το έργο της θα είναι επίπονο και πολύ δύσκολο. Οι φανφάρες του Βενιζέλου, να ψηφίσουμε το μνημόνιο για να έρθουν τα δισεκατομμύρια ευρώ και να λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα μας, δεν περνάνε πλέον. Δείχνουν μάλιστα την πολιτική ελαφρότητα όσων την υποστήριζαν.
Τα διλήμματα δεν υπάρχουν πλέον. Η κατάσταση ξεκαθαρίζει με την τοποθέτηση εκείνων που θέλουν το ευρώ και την Ευρώπη και των άλλων που θέλουν την απομόνωση και τη δραχμή. Με βάση αυτά θα ψηφίσει πλέον ο ψηφοφόρος. Και η απόφαση του θα είναι πλέον πιο εύκολη καθώς σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες και καθένας μπορεί να κρίνει τι πρεσβεύει κάθε κόμμα.
Σήμερα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το διακύβευμα είναι να σωθεί η χώρα και να απαλλαγούμε από κάθε λογής λαμόγια της πολιτικής ζωής του τόπου, ώστε να αρχίσει μια νέα μέρα να ανατέλει.