Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Για γέλια και για κλάματα !

Για να αλλάξει η κατάσταση και στο ποδόσφαιρο και νομίζω πως είναι ευκαιρία να γίνει τώρα, χρειάζεται να υπάρξουν νέα μυαλά, δηλαδή άνθρωποι με πλατιά σκέψη και υγιή νοοτροπία.
Η ΚΕΔ της ΕΠΟ, σκεπτόμενη προφανώς συντεχνιακά όρισε τον διεθνή διαιτητή Πέτρο Κωνσταντινέα στον αγώνα Ατρομήτου - ΠΑΟΚ.
Ο διαιτητής αυτός είχε τιμωρηθεί για την διαιτησία του στον αγώνα  Ξάνθη - Ολυμπιακός. Έμεινε στο περιθώριο αρκετά και επανέκαμψε, αφού η ΚΕΔ τον χρησιμοποίησε πρώτα ως τέταρτο διαιτητή σε δύο αγώνες. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αυτοί οι ορισμοί ήταν μια προαναγγελία περί της επιστροφής του.
Ο Κωνσταντινέας δεν είναι κακός διαιτητής, αλλά δεν κάνει και για διεθνής. Δηλαδή δεν είναι μέσα στους κορυφαίους της ελληνικής διαιτησίας για να την εκπροσωπεί και στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν δεν γνωρίζει επαρκώς μια ξένη γλώσσα ώστε να μπορεί να συνεννοείταιι στις διεθνείς υποχρεώσεις του. Για τον λόγο αυτό τον διέγραψε προσωρινά και η  FIFA , αναμένοντας την διαγραφή του πρώτα από την ΕΠΟ. Κι η ΚΕΔ της ΕΠΟ αντί να τον περιθωριοποιήσει και να αρχίσει να δημιουργεί μια νέα κατάσταση προωθωντας τον αντικαταστάτη του στον πίνακα των διεθνών, τον ορίζει ξανά σε αγώνες.
Ιστορίες για γέλια και για κλάματα. Είναι ποτέ δυνατόν να φτιάξει ο χώρος της διαιτησίας όταν διοικείται από τόσο άνόητους και ανίδεους παράγοντες που μάλλον πρέπει να γνωρίζουν καλά από δημόσιες σχέσεις παρά από διοίκηση.