Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ο ΟΠΑΠ, το ποδόσφαιρο και τα άλλα κόλπα.

Τι σημαίνει ΟΠΑΠ;
Μήπως Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου;
Κι αν ναι που διατίθενται τα χρήματα από τα κέρδη του;
Μπορεί να πει κάποιος πως στο στοίχημα πλέον εκτός του ποδοσφαίρου μπαίνουν κι άλλα αθλήματα κι όχι μόνο.
Εγώ θα συμφωνήσω αλλά με την παρατήρηση πως τα κέρδη πρέπει να διατίθενται αναλογικά. Γιατί ο ΟΠΑΠ πλέον είναι Α.Ε δηλαδή Ανώνυμη Εταιρία, που σημαίνει πως έχει μετόχους που κερδίζουν αφού ο οργανισμός είναι κερδοφόρος.
Από την άλλη ο ΟΠΑΠ δεν κάνει κανένα αθλητικό έργο.
Κι οι καμπάνιες για αγαθοεργίες κ.α. που βλέπουμε, γίνονται υποχρεωτικά για να μη έχει επιπτώσεις η διοίκηση. Πρέπει να φαίνεται δηλαδή πως ο Οργανισμός προσφέρει κοινωνικό έργο.
Παράλληλα ο ΟΠΑΠ δίνει κάτι ψίχουλα στο ποδόσφαιρο και προσπαθεί να βρει αιτίες να μη τα καταβάλει, όπως οι περιπτώσεις επεισοδίων κ.α που δεν ευθύνεται πάντα γι αυτά το ποδόσφαιρο.
Κι αν οι φορείς του ποδοσφαίρου στραφούν στην ελεύθερη αγορά για συνεργασία και ΄χορηγίες, τότε ο ΟΠΑΠ κάθεται πάνω στη σύμβαση που έχει κάνει με το κράτος περί αποκλειστικότητας κλπ. κ.λ.π , ενώ την ίδια στιγμή η ΕΕ απαιτεί να ανοίξουν ΟΛΑ τα επαγγέλματα και να μη υπάρχουν για λόγους ανταγωνισμού και καλύτερων προσφορών κλειστά φρούρια.
Πιστεύω πως ο ΟΠΑΠ έχει παρεκκλίνει του αρχικού σκοπού του.
Πιστεύω πως ο ΟΠΑΠ είναι μια Α.Ε με κέρδη και μάλιστα πολλά.
Πιστεύω πως οι ενδιαφερόμενοι του αθλητισμού δεν πρέπει να αρκούνται στα ψίχουλα που παίρνουν αλλά να πρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.
Η κυβερνητική προστασία παρατράβηξε και αυτό το κακόγουστομ παιγνίδι πρέπει να πάρει τέλος.