Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό ζητάνε λύσεις....

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός για 39η φορά στην ιστορία του και μια ομάδα που πολλοί θέλουν να την χαρακτηρίζουν πλήρη και με ποιοτικούς παίκτες.
Ωστόσο τα προβλήματα που ζητάνε λύσεις είναι πολλά.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης , αποφάσισε να αυξήσει τους γηγενείς της ομάδας στο ρόστερ της. Ήδη οι Έλληνες του Ολυμπιακού είναι οι Τοροσίδης. Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου κι ο Χολέμπας που πρόσφατα απέκτησε την υπηκοότητα. Ποιοι όμως μπορούν να προστεθούν σε αυτούς από τους οποίους μόνο 4 λογίζονται ως πρώτης διαλογής, ώστε να μη αποδυναμωθεί η ομάδα; Και το ζητούμενο είναι να ξαναπάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, η να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη; Αν εξαιρέσουμε τον Μήτρογλου που αγωνίζεται ως δανεικός στον Ατρόμητο, ζήτημα είναι να βρεθούν 1-2 ακόμη ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών και ικανοί να φορέσουν την φανέλα της ομάδας από τον Ελληνικό χώρο.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη, πως με σχεδόν διαλυμένους η προβληματικούς τους άλλους αντιπάλους, δεν χρειάζονται και πολλά για την ενίσχυση της ομάδας. Αυτό όμως δεν ακούγεται καλά στ αυτιά των φίλων του Ολυμπιακού και θα είναι μεγάλο ρίσκο για όποιον το υιοθετήσει.
Από την άλλη υπάρχουν οι δανεικοί Μακούν, Καζίμ, Μαρκάνο, Ορμπάϊθ, θα φύγουν, θα μείνουν;
κι αν φύγουν πρέπει να αντικατασταθούν !!!!
Έχουμε όμως και τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς. Κι όλοι αυτοί ανήκουν στις βασικές επιλογές του προπονητή. Όποιος φύγει από αυτούς πρέπει να αντικατασταθεί μα καλύτερο από κάθε πλευρά.
Εγώ δεν θα κάνω το λάθος των υποδείξεων, γιατί αυτό ανήκει καθ ολοκληρία στο προπονητή της ομάδας. Υπάρχει όμως προπονητής για τη νέα περίοδο; Είναι ο Βαλβέρδε η θα είναι κάποιος άλλος; Άλλο ρίσκο κι αυτό αφού μια νέα επιλογή θα έχει και νέες προτάσεις....
Βλέπουμε λοιπόν πως μετά τις χαρές της πρώτης επιτυχίας, γιατί ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται και για τη δεύτερη με το κύπελλο , τα προβλήματα είναι πολλά και ζητάνε εύστοχες λύσεις.