Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πολιτικές κουβέντες

Πλησιάζοντας προς τις εκλογές, παρατηρούνται δύο καταστάσεις. Από τη μια οι πολιτικοί όλων σχεδόν των κομμάτων μπερδεύονται περισσότερο κι εκτίθενται , ενώ οι ψηφοφόροι βλέποντας το κομφούζιο ξεκαθαρίζουν μέσα τους τι θέλουν να κάνουν.
Όποιος παρακολουθήσει τηλεοπτικές η ραδιοφωνικές εκπομπές παρατηρεί δημοσιογράφους να μη θέλουν , η να μη ξέρουν τι πρέπει να ρωτήσουν λες και ζούνε σε άλλη χώρα και πολιτικούς που να μπορούν να αρθρώσουν σωστό και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο.
ΚΑΝΕΙΣ  δεν μας λέει τι θα κάνει η τι θα γίνει από την 7η Μαΐου και μετά.
Υποσχέσεις και αοριστολογίες με μοναδικό σκοπό να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους.
Το οικονομικό είναι το πρώτο στοιχείο που ενδιαφέρει κάθε Έλληνα.
Οι άνεργοι θέλουν να ακούσουν αν θα βρούνε δουλειά , η αν θα πρέπει να σκέφτονται τη μετανάστευση...
Οι απολυμένοι πως θα ξαναβρούν δουλειά, καθώς κανείς πλέον δεν τους προσλαμβάνει.
Οι μισθωτοί θέλουν να ακούσουν αν θα μειωθεί και πόσο ο μισθός τους, αλλά και πόσους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν.
Οι συνταξιούχοι αν θα μειωθεί κι άλλο η σύνταξη τους.
Οι ασφαλισμένοι στα ταμεία θέλουν να μάθουν τι θα γίνει με τα θέματα υγείας και περίθαλψης.
Όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πως θα γίνει πραγματικότητα η περιβόητη ανάπτυξη και η αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και η εξασφάλιση οικονομικών πόρων.
Υπάρχουν κι άλλα πολλά ερωτήματα, που κανείς δεν απαντά, κανείς δεν δίνει λύσεις και είναι σα να υπάρχει μια κοινή συμφωνία να σκεπαστεί η φάκα και να φαίνεται μόνο το τυρί...
Μας στέλνουν λοιπόν στις κάλπες με ψευτοδιλήμματα , με κλειστά τα μάτια και φορτωμένους με πολλά ψέμματα.
Κι όλα αυτά γιατί όπως λέει η παροιμία, ο παλιός γάιδαρος δεν μπορεί να μάθει καινούρια περπατησιά....
Οι ψηφοφόροι στη συντριπτική πλειονότητα τους, έχουν καταλάβει πολλά και σχεδόν έχουν αποφασίσει να απαλλαγούν από τις παλιές καραβάνες της πολιτικής ζωής του τόπου. Όλους εκείνους τους χαρτογιακάδες που μετά το μάστερ η το ντοκτορά τους, βρέθηκαν στη Βουλή για να απολαύσουν την εύκολη επιβίωση τους σε βάρος κάθε εργαζόμενου.
Ωστόσο εμείς και μόνο φταίμε που ψηφίσαμε ανθρώπους χωρίς ένσημα.
Αλλά ο καλός Θεός, έδωσε τέλος στο πελατειακό κράτος και αφού ο λαός δεν περιμένει πλέον ρουσφέτι , θα κοιτάξει το συμφέρον του γενικότερα.
Φυσικά υπάρχουν και οι αμετανόητοι, αλλά και οι φανατισμένοι και ακόμη βολεμένοι των κομμάτων που υπηρετούν πιστά τους ανθρώπους που τους στήριξαν σε βάρος άλλων. Ευτυχώς που δεν είναι πολλοί.
Όλοι αυτοί που σκούζουνε και βελάζουν στα ΜΜΕ το κάνουν για το προσωπικό τους συμφέρον και τη τσέπη τους, κι όχι γιατί νοιάζονται για το λαό. Τον εαυτό τους θέλουν να σώσουν κι όχι τους συνανθρώπους τους.
Το κακό παράγινε. Κι επειδή το ψάρι βρομάει από το κεφάλι, οι εκκαθαρίσεις πρέπει να αρχίσουν από την κορυφή. Μιλάνε οι άσχετοι και βολεμένοι για νέα δημοσιονομική πολιτική. Κι επειδή δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, αλλά δεν θέλουν να δούνε τι γίνεται κάτω από τη μύτη τους, εύκολα χαρατσώνουν το λαό, που δυστυχεί.
Γιατί δεν αποφασίζουν να περικόψουν την βουλευτική αποζημίωση;
Γιατί δεν αποφασίζουν να μειώσουν τον αριθμό των βουλευτών;
Γιατί δεν αποφασίζουν να απαλλαγούν οι υπουργοί και υφυπουργοί από τον συρφετό των παχυλά αμειβομένων συμβούλων τους και οι βουλευτές από τους συνεργάτες τους.
Γιατί δεν αποφασίζουν να μη έχουν προσωπική φρουρά από αστυνομικούς, που ουσιαστικά δεν τους χρειάζονται;
Γιατί δεν περικόπτουν τα προνόμια που απολαμβάνουν με δωρεάν παροχή ΙΧ αυτοκινήτου, τηλεφώνων, αεροπορικών εισιτηρίων, ταχυδρομικών τελών και πολλά άλλα , λες και δεν πρέπει να είναι ίσοι προς ίσους πολίτες;
ΟΛΟΙ μας κοροϊδεύουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας εκμεταλλευτούν.
ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει την αλήθεια, αλλά ούτε λύσεις βλέπει μπροστά του.
Και δυστυχώς δεν κατάλαβαν πως ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
Τι να φοβηθεί ο ψηφοφόρος, μήπως χάσει τα προνόμια που δεν έχει η μήπως του κόψουν το μεροκάματο που δεν παίρνει;
Η μεγάλη πρόκληση ωστόσο είναι η πολιτική στάση του ΠΑΣΟΚ που δεν κατάφερε να κυβερνήσει με 43% και 160 βουλευτές και ζητάει να το εμπιστευτεί ο κόσμος ξανά γιατί μόνο αυτό λέει, είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από τη κρίση. Τη κρίση στην οποία το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε.
Το βράδυ της Κυριακής που μας έρχεται όλοι θα καταλάβουν τα λάθη τους και τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του λαού αυτής της χώρας.