Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η ΔΟΕ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Σε λίγους μήνες το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και η ΔΟΕ παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τόσο την προετοιμασία, όσο και όλα τα report σχετικά με την διοργάνωση.
Η τεράστια οικονομική κρίση , έχει φοβίσει τους αρμόδιους πως οι Αγώνες μπορεί να οδηγηθούν σε αποτυχία.
Παρόλα αυτά οι Άγγλοι κάνουν δουλειά. Έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην ασφάλεια των Αγώνων διαθέτοντας  1,6 δις λίρες , ενώ τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τις νέες εγκαταστάσεις και την βελτίωση των συγκοινωνιών είναι τεράστια.
Οι οικονομολόγοι της χώρας βλέποντας αυτές τις δαπάνες φοβούνται την μετά των Αγώνων εποχή, έχοντας μάλιστα και το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών που γονάτισαν οικονομικά.
Από την άλλη οι Λονδρέζοι φοβούμενοι μεγάλη ταλαιπωρία την περίοδο των αγώνων φρόντισαν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους και έχουν προγραμματίσει να φύγουν για διακοπές , άλλοι εκτός Ηνωμένου Βασιλείου κι άλλοι στα Βρετανικά νησιά.
Ωστόσο οι διοργανωτές περιμένουν πολλά από την εισροή τουριστών για τους αγώνες κι ελπίζουν πως αυτοί θα σώσουν το γόητρο.
Μέχρι στιγμής η διοργάνωση αυτή έχει μόνο δαπάνες, ενώ οι επιχειρηματίες δεν έχουν δει να αυξάνονται τα έσοδα τους , έστω από την πώληση ενθυμίων και αναμνηστικών, ενώ υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα κλινών σε ξενοδοχεία.
Το ζητούμενο για τους διοργανωτές και την ΔΟΕ είναι να γεμίσουν τα γήπεδα, να μη δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο , να κυλήσουν όλα ομαλά και να δουλέψουν οι επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει με διάφορους τρόπους στο μεγάλο αυτό γεγονός.
Αν κάτι από όλα αυτά δεν πάει καλά και με δεδομένο τις τεράστιες δαπάνες που γίνονται, το πλήγμα θα είναι μεγάλο για το θεσμό.
Στο παιγνίδι της στήριξης των Αγώνων μετέχει με διάφορους τρόπους και η Βασιλική οικογένεια, ενώ επιφανείς Βρετανοί έχουν προγραμματίσει τη διοργάνωση πολλών ξεχωριστών event για να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην ευόδωση των στόχων, αλλά και να κερδίσουν πολλά οι ίδιοι.
Επίσης μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι χορηγοί των Αγώνων που θέλουν να δούνε τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν σημαντικά , κι αυτοί έχουν αρχίσει ήδη τη διαφημιστική τους καμπάνια και πολλές εκδηλώσεις.