Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έρχεται η σειρά των Ολλανδών να βιώσουν την κρίση

Μέχρι σήμερα ξέραμε για την οικονομική κρίση της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας , αλλά δεν φανταζόμαστε πως έρχεται και η ώρα των Ολλανδών. Αυτών δηλαδή που μας κουνούσαν επιδεικτικά το δάκτυλο και ζήταγαν την αποπομπή μας από την Ε.Ε.
Οι Ολλανδοί μας λοιδόρησαν όσο κανένας άλλος λαός. Υπήρξαν σκληροί και ανελέητοι μαζί μας.
Τώρα όμως βρίσκονται μπροστά σε μια νέα σκληρή κατάσταση καθώς  η κυβέρνηση τους καταρρέει και το έλλειμμα τους εκτοξεύεται στα ύψη.
Μέχρι πριν λίγο καιρό ο  Ολλανδός υπουργός οικονομικών  Γιαν Κις ντε Γιάγκερ αμφισβητούσε τα πάντα σχετικά με τους Έλληνες και την δημοσιονομική κρίση. Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας  Μαρκ Ρούτε τόνιζε πως η ευρωζώνη θα μπορούσε να ζήσει και χωρίς την Ελλάδα. Οι Ολλανδοί ωστόσο αποδείχθηκαν κακοί μαθητές και κάκιστοι επικριτές. Γιατί δεν φτάνει που πήραν πάνω από 10 δις ευρώ για να μη βαλτώσουν ,βλέπουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού τους να αγγίζει το 4,6%, ενώ η οικονομία τους συρρικνώνεται κατά 0,75% και η ανάπτυξη τη χώρας σύμφωνα πάντα με επίσημα στοιχεία από την CPB προβλέπεται γύρω στο 1.25 %.
Οι πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας καλά κρατούν με τους αντιπολιτευόμενος να σφίγγουν τα λουριά σε σημείο που να μη υπάρχει πλέον διάθεση από τους διάφορους αξιωματούχους να ασχολούνται με τα δικά μας προβλήματα.