Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Περί δημοσκοπήσεων...

Οι μεγάλοι χαμένοι των προσεχών εκλογών θα είναι οι φθαρμένοι πολιτικοί και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων. Με σιγουριά αναφέρω πως σχεδόν όλες θα πέσουν έξω στις προβλέψεις τους και το θέμα είναι απλό.
Το ΠΡΩΤΟ αμείβονται από ΜΜΕ η Κόμματα και κάνουν δημοσκόπηση, κι αυτό λέει πολλά γιατί κάθε ένας από αυτούς δίνει και την παραγγελιά που θέλει.
Το ΔΕΥΤΕΡΟ ρωτάνε μια μερίδα κόσμου αυτά που θέλουν για να βγάλουν τα αποτελέσματα τους και ποτέ δεν μας λένε ποιες είναι οι ερωτήσεις που κάνουν.
Το ΤΡΙΤΟ ζητάνε απαντήσεις από τον κόσμο, όταν δεν έχει ακούσει κανείς τις εξαγγελίες των προγραμμάτων ΟΛΩΝ των κομμάτων που θα διεκδικήσουν τη ψήφο μας.
Οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της οργής του λαού, κι όχι προϊόν ήρεμης σκέψης.
Σχεδόν καμία δημοσκόπηση δεν συμπίπτει με κάποια άλλη κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.
Το σίγουρο που διαφαίνεται είναι πως τα κόμματα της Βουλής θα είναι περισσότερα από οκτώ.
Επίσης σίγουρο είναι πως κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία.
Και με την ευκαιρία να πω ότι όσο περισσότερο εμφανίζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς υποψήφιοι από τους σημερινούς πολιτικούς τόσο περισσότερους ψήφους χάνουν. Γιατί ακόμη δεν κατάλαβαν πως κανείς πλέον δεν κατανοεί την ξύλινη τους γλώσσα. Γιατί ο κόσμος βαρέθηκε τα ψέμματα. Γιατί σταμάτησε πλέον η πελατειακή σχέση που είχαν με τον ψηφοφόρο. Γιατί ο κόσμος βλέπει πως η τσέπη του άδειασε, ενώ των πολιτικών είναι γεμάτη.
Κι εδώ πρέπει να σημειώσω αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, ότι ο χορτάτος δεν νοιάζεται για τον πεινασμένο....