Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Περί γραφειοκρατίας το ανάγνωσμα....

Αν σε κάτι συμφωνώ με την τρόικα είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε ορισμένους τομείς κυρίως του δημοσίου και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν να κάνουν με την γραφειοκρατία.
Όποιος χρειαστεί συναλλαγές με ΙΚΑ η ΔΟΥ , πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και θάρρος.
Ο παραλογισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Για να τακτοποιήσει ένας φορολογούμενος μια υπόθεση του πρέπει να περιμένει στην ουρά επί ώρες. Να σταθεί σε τρία με τέσσερα διαφορετικά γκισέ , να επισκεφτεί αρκετούς υπαλλήλους και να αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές την αγένεια, την αδιαφορία , την βαριεστημάρα αλλά και την ασχετοσύνη τους.
Πόσο πιο εύκολα θα γινόντουσαν όλα , αν μια μόνο φορά πήγαινε ένας υπουργός σε μια από τις πιο πάνω υπηρεσίες  για να δει τουλάχιστον την ταλαιπωρία των συνανθρώπων του και παράλληλα να ακούσει τα παράπονα τους.
Για να διεκπεραιώσεις μια υπόθεση , πρέπει να χάσεις ένα με δύο μεροκάματα κι είναι άγνωστο αν θα φτάσεις σε αποτέλεσμα.
Συμφωνώ απόλυτα με το ξεκαθάρισμα των υπαλλήλων , γιατί πολλοί ανίκανοι βρίσκονται σε θέσεις που δεν πρέπει και ταλαιπωρούν κόσμο και κοσμάκη.
Οι υπηρεσίες αυτές δεν έμαθαν ότι πρέπει να υπηρετούν τον κόσμο κι όχι να τον βασανίζουν.
Τεράστιες δαπάνες σε χαρτιά, αιτήσεις, καθυστερήσεις, αδιαφορία και με μηδενικά αποτελέσματα.
Οι περισσότεροι επισκέπτες αυτών των υπηρεσιών αποχωρούν εκνευρισμένοι, άλλοι απογοητευμένοι, μερικοί θυμωμένοι και σχεδόν ποτέ ικανοποιημένοι.
Αυτά τα τραγικά ναι, πρέπει να αλλάξουν, να βελτιωθούν και να έχουμε υπηρεσίες προσιτές στο κοινό , που πολλές φορές δεν γνωρίζει τα δικαιώματα του.