Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Οι ταμπέλες και τα κόμματα !

Τον τελευταίο χρόνο κατά κοινή διαπίστωση το ΠΑΣΟΚ άλλαξε φυσιογνωμία και πολιτική. Η γραμμή που ακολούθησε με την φορομπηχτική πολιτική και την καταδυνάστευση του εργαζόμενου και των κατώτερων στρωμάτων της κοινωνίας , μόνο σοσιαλιστική δεν είναι.
Το ΠΑΣΟΚ πολιτικά συνέκλινε προς τη ΝΔ και με τη στήριξη - ανοχή της κυβέρνησε αυτούς τους μήνες.
Ακούμε λοιπόν τώρα την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών της Φώφης Γεννηματά, του Βενιζέλου , του Λοβέρδου κ.α να μιλάνε για προοδευτικό κόμμα και να κατηγορούν τη ΝΔ πως εκφράζει τον συντηρητικό χώρο.
Αντί λοιπόν να κάνουμε και να δεχόμαστε τέτοιους χαρακτηρισμούς , καιρός είναι να γκρεμίσουμε τις ταμπέλες  που απλά αποτελούν μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής και να κρίνουμε το έργο.
Αν προοδευτικό λέγεται ένα κόμμα που με μια κυβερνητική απόφαση μειώνει συντάξεις και μισθούς, τότε ναι, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Αν προοδευτικό κόμμα λέγεται εκείνο που δεν ενοχλεί το κοινοβουλευτικό σύστημα σε οικονομικό επίπεδο και επίπεδο προνομίων σε αντίθεση με όλο τον άλλο λαό, τότε ναί αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Αν προοδευτικό κόμμα είναι αυτό που βλέπει τις τιμές των αγαθών να ανεβαίνουν την ανηφόρα κι αντι να βάλει φρένο, προσθέτει νέους φόρους διογκώνοντας την κατάσταση, ναι αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Αν προοδευτικό κόμμα είναι αυτό που δεν σέβεται τις εξαγγελίες του και εξαπατά τον λαό, τότε ναί αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Αν προοδευτικό κόμμα είναι αυτό που άλλα λέει και άλλα κάνει, που βλέπει να γιγαντώνεται η γραφειοκρατία και να ταλαιπορείται ο πολίτης, τότε αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Αν το προοδευτικό κόμμα φροντίζει να καταδυναστεύει τον εργαζόμενο και να γεμίζει με επιδοτήσεις φούσκα τα ταμεία των κομμάτων, τότε αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.
Θα μπορούσα να κάνω χιλιάδες ακόμη αναφορές, αλλά φτάνει πλέον η κοροϊδία, δεν είμαστε στο 1981 με τις στρατιές των πρασινοφρουρών, που με την ένταξη τους βολευόντουσαν από το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ , ο λαός ξύπνησε και ξέρει καλά το νόημα και τη σημασία της ταμπέλας. Τα βλέπει και τα νιώθει στην άδεια τσέπη του, κι αυτός είναι που θα καθορίσει ΠΟΙΟ κόμμα είναι προοδευτικό και ποιο συντηρητικό. Γιατί πλέον οι λέξεις δεν έχουν κανένα νόημα, ισοπεδώθηκαν από τις πράξεις κι αυτές θα κρίνει ο κόσμος που υποφέρει κι έχει βρεθεί σε απόγνωση.