Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Ολυμπιακός σε ανασυγκρότηση

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν για φέτος με τους ερυθρόλευκους να κατακτούν το νταμπλ.
Η επόμενη ημέρα ωστόσο βρίσκει τον Ολυμπιακό σε πλήρη αναδιοργάνωση, αφού οι συνθήκες που υπάρχουν δείχνουν πως πρέπει να γίνουν νέες κινήσεις και μάλιστα σωστές ώστε να ετοιμαστεί η ομάδα για τη νέα περίοδο.
Ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε πως αποχωρεί και δεν θα συνεχίσει. Πιστεύω πως ήταν μια σώφρων απόφαση του. Σε τρία χρόνια ο Ισπανός πήρε 5 τίτλους και η επόμενη μέρα λέει πως οι ερυθρόλευκοι για τη νέα σαιζόν χρειάζονται ακόμη δύο τίτλους και να προχωρήσουν στην Ευρώπη σε σοβαρό επίπεδο. Κι αυτά δεν είναι τόσο εύκολα να γίνουν.
Από την άλλη πρέπει να γίνει ένα γερό ξεκαθάρισμα στην ομάδα, που πρέπει συν τοις άλλοις να αποκτήσει έναν ηγέτη στη μεσαία γραμμή κι έναν επιθετικό που να ξέρει να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφασίσει λοιπόν για την απόκτηση κατ αρχήν ενός  ικανού , έμπειρου και κυρίως με προσωπικότητα προπονητή.
Κι ακόμα να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους παίκτες που έχει δώσει δανεικούς σε διάφορες ομάδες, όπως οι Μήτρογλου, Τάττος ( Ατρόμητος ) Ζαραδούκας ( ΟΦΗ ), Σουμπίνιο ( Λεβαδειακός ), Χαβίτο ( Ορντουσπόρ ) Γκρμπιτς ( Χάποελ Μπέερ Σάβα ), Κατάι ( Βοΐβοντίνα ) Βάντερσον, Λεάντρο ( Δόξα Δράμας ) , Νηκλιτσιώτη ( Χέλμοντ Σπορ ) , Βαλεριάνο, Βασιλόγιαννη ( ΑΟ Γλυφάδα ) κι ενδεχόμενα και μερικούς άλλους για τους οποίους ξοδεύτηκαν μερικά εκατομμύρια ευρώ για λάθος επιλογές.
Στα υπόψη, δηλαδή κλεισμένος είναι και ο Σιόβας του Πανιωνίου.
Το ζητούμενο είναι ποιος θα αποφασίσει γι αυτούς;  Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο που είναι κάτω από τον πρώτο προπονητή, η ο νέος προπονητής;
Υπό εξέταση είναι και η παραμονή των Δασκαλάκη, Μόνχε, Ντιόγο.
Ακόμη τι θα γίνει με τον Ιμπαγάσα, που φέτος αντιμετώπισε δεκάδες προβλήματα τραυματισμών;  Ο Μοντέστο θα μείνει; Για τον Πάντελιτς λένε πως συμφωνήθηκε η παραμονή του και αν είναι έτσι τα πράγματα καλώς πάρθηκε αυτή η απόφαση, ο παίκτης αυτός είναι γεννημένος γκολτζής και χρειάζεται, ενώ είναι και πολύ καλός χαρακτήρας. Το ίδιο λένε πως θα συμβεί και με τον απαραίτητο στην ομάδα Όλαφ Μέλμπεργκ.
Υπάρχουν όμως παίκτες που έχει πάρει με τη μορφή δανεισμού ο Ολυμπιακός, όπως ο Ορμπάϊθ από
την Αθλέτικο Μπιλμπάο, ο Καζίμ Καζίμ από τη Γαλατά Σαράι , ο Μακούν από την Άστον Βϊλα. ο Μαρκάνο από την Βιγιαρεάλ.
Κι αυτά είναι ζωτικής φύσεως θέματα που χρειάζεται σκέψη και σωστός υπολογισμός για κάθε απόφαση, ενώ πρέπει να παρθεί και μια σωστή απόφαση για το που θα δοθούν ως δανεικοί ποδοσφαιριστές. Γιατί δεν είναι θέμα να δίνεται κάθε χρόνο η άδεια σε παίκτες να αγωνίζονται σε μια ομάδα, αλλά κάποιος πρέπει να παρακολουθεί τη πρόοδο τους και να κάνει σχετικές εισηγήσεις , ενώ και η πολιτική του δανεισμού πρέπει να αλλάξει γιατί μέχρι σήμερα ελάχιστα απόδωσε.
Όλα αυτά όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο πιο κερδισμένη θα είναι η ομάδα, που έχει μπροστά της και μια περιοδεία στην Αυστραλία, αλλά και να κάνει τις μεταγραφές που απαιτούνται.