Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η παραίτηση του Κωνσταντινέα


Ο Μεσσήνιος διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας μετά την διαιτησία του στον αγώνα Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-0 δήλωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Παράλληλα άφησε πολλά υπονοούμενα κατά παραγόντων του ποδοσφαίρου.
Ο Κωνσταντινέας ευτύχησε να φορέσει το σήμα της  FIFA  χωρίς ωστόσο να κάνει καριέρα ως διεθνής διαιτητής, αφού αποδείχθηκε πως δεν είχε τα τυπικά προσόντα, που αυτό μεταφράζεται πως δεν γνώριζε καλά μια ξένη γλώσσα.
Γενικά ήταν μέτριων ικανοτήτων διαιτητής και η παρουσία του στους πίνακες των διαιτητών της Super League , οφείλεται στον αναχρονιστικό αλλά και κάκιστο τρόπο με τον οποίο διοικείται η διαιτησία.
Ο διαιτητής αυτός φέτος τιμωρήθηκε 4-5 φορές από την ΚΕΔ της ΕΠΟ για κακές η με λάθη διαιτησίες του. Όλα έδειχναν πως στο τέλος της περιόδου θα διεγράφετο από τους πίνακες. Κι αυτό η το διαισθάνθηκε, η κάποιος αρμόδιος του το είπε κι έτσι έφτασε στην παραίτηση που δυστυχώς γι αυτόν συνοδεύτηκε με αιχμές κατά των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Κι αυτοί οι παράγοντες είναι εκείνοι που προώθησαν τον Κωνσταντινέα και τον έφτασαν έως την κορυφή της διαιτητικής ιεραρχίας.
Καθένας ότι έχει πουλάει, κι ο Κωνσταντινέας  έδειξε τι έχει μέσα του γενικώς.
Το ευτύχημα είναι η αποχώρηση του.
Το δυστύχημα ότι είχε αξιολογηθεί για υψηλές κατηγορίες.
Το κρίμα είναι που μαζί του δεν φεύγουν κι αυτοί που τον στήριξαν γενικώς.