Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η συνυπευθυνότητα !

Ένας ανεγκέφαλος χαχόλος , άντρας με τα όλα του, πέταξε ένα μπουκάλι στην βοηθό Χρύσα Κουρομπίλια στον αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ήταν οπαδός του Άρη.
Κι ας πούμε πως είχε θυμώσει για ένα λάθος της βοηθού.
Σαν άντρας δεν έπρεπε να φερθεί τόσο πρόστυχα, ύπουλα και πισώπλατα.
Από την άλλη σκέφτηκε πως θα ένοιωθε και τι θα έκανε αν ήταν αδελφή του;
Ψευτόμαγκας είναι ο τύπος και δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί του, παρά μόνο η δικαιοσύνη και μάλιστα χωρίς οίκτο κι ελαφρυντικά.
Ωστόσο στην εξέδρα δεν ήταν μόνος του. Ήταν κι άλλα καλά παιδιά που τον είδαν, που τον ξέρουν, αλλά αν και αγαπάνε τον Άρη δεν έκαναν τίποτε για την ομάδα τους και κάλυψαν και καλύπτουν έναν ανόητο. Ποιος θα τολμούσε να κάνει το ίδιο , αν είχε αντιμετωπιστεί ανάλογα από τους άλλους φίλους του Άρη ο δράστης;
Εδώ δεν υπάρχει αλληλεγγύη, αλλά συνυπευθυνότητα. Και συνυπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που αγαπάνε τον Άρη και είδαν το γεγονός χωρίς να κάνουν το παραμικρό.
Κι αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τέτοια γεγονότα θα ξαναγίνουν και πάλι ο μοναδικός χαμένος θα είναι ο Άρης.
Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και εμείς οι πολλοί, ας διώξουμε τους λίγους κι ανεγκέφαλους. Αυτοί έχουν άλλους χώρους να πάνε, το ποδόσφαιρο δεν τους χωράει.