Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η διαιτησία του τελικού

Ο διεθνής διαιτητής  Ηλίας Σπάθας από τον Πειραιά  διαιτήτευσε τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2.
Ο αγώνας που στη κανονική του διάρκεια έληξε 1-1 , κρίθηκε με γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Ήταν ένας αγώνας δύσκολος , με πολλές φάσεις και ιδιαιτερότητες. Ο Σπάθας σε γενικές γραμμές είχε καλή απόδοση, αλλά θα μπορούσε να είχε καλύτερη.
Αν και σωστές στην εφαρμογή των κανόνων, δεν ήταν το ίδιο σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και απέφυγε να δείξει κόκκινη κάρτα όταν οι κανονισμοί το επέβαλαν , ενώ ανέχθηκε τις έντονες διαμαρτυρίες του προπονητή του Ατρομήτου Γιώργου Δώνη.
Ιδιαίτερα παράπονα για την διαιτησία δεν υπάρχουν και οι διαμαρτυρίες που ακούστηκαν είχαν να κάνουν με ορισμένα φάουλ που είτε έδωσε ανάποδα, είτε δεν τα καταλόγισε.
Η συνεργασία του με τους βοηθούς του καλή, αλλά πολύ κακή με τον τέταρτο που ήταν ο επίσης διεθνής Γιάχος από την Χίο.
Ο Χιώτης διαιτητής έδειξε να μη έχει πυγμή και προσωπικότητα , γι αυτό και δεν κατάφερε να επιβάλει την τάξη στους πάγκους των ομάδων και ιδιαίτερα σε αυτόν του Ατρόμητου. Η παρουσία του στον αγώνα ήταν αρνητική και έδειξε πως δεν γνωρίζει το ρόλο του.
Οι βοηθοί δεν έκαναν λάθη, είχαν καλές , έγκυρες και σωστές υποδείξεις και βοήθησαν τον διαιτητή στο δύσκολο έργο του.