Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο Άρης, η Super League και τα επεισόδια

Τα γεγονότα είναι γνωστά, κάποιος κάφρος πέταξε ένα μπουκάλι στην βοηθό Χρυσούλα Κουρομπίλια από την Καρδίτσα στον αγώνα Άρης- Αστέρας Τρίπολης , κι ο διεθνής διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης από την Αθήνα, διέκοψε τον αγώνα καταγράφοντας στο φύλλο αγώνα τα συμβάντα.
Όλα αυτά έγιναν την Κυριακή που μας πέρασε. Λίγες ημέρες μετά η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League αποφάσισε να συνεχιστεί ο αγώνας από εκεί που διεκόπη , ενώ θυμίζουμε πως το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα τιμώρησε με αποκλεισμό φιλάθλων σε αγώνα για μία αγωνιστική και 50.000 ευρώ πρόστιμο.
Κατ αρχήν από τη στιγμή που εκτοξεύθηκε αντικείμενο και τραυμάτισε την βοηθό, σωστά έγινε η διακοπή του αγώνα. Τραυματισμός διαιτητή δεν σημαίνει απαραίτητα αίμα....
Από την άλλη αν θέλουμε να εμποδίσουμε την εξάπλωση της βίας , τέτοιες αποφάσεις είναι επιβεβλημένες.
Ωστόσο το πειθαρχικό όργανο δεν μας τα λέει καλά.
Από τη μια διατάσσει να συνεχιστεί ο αγώνας, κι από την άλλη επιβάλει ποινές στον Άρη καταλογίζοντας του με τον τρόπο αυτό ευθύνες.
Εγώ θεωρώ πως η αθλητική δικαιοσύνη δεν χειραγωγείται, ούτε επηρεάζεται. Γι αυτό και θα ισχυριστώ πως ο δικαστής αυτός είναι ακατάλληλος για το ρόλο που του ανέθεσαν.
Περιμένουμε τώρα την επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα, μήπως και βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αν και πιστεύω πως πρώτη από όλους έπρεπε να επέμβει και να αντιδράσει η διοργανώτρια. Η Super League πρέπει να προστατεύσει το προϊόν της κι όχι να κάνει πολιτική.Με κάτι τέτοιες αποφάσεις είναι σα να εξωθούμε τους αστείους της εξέδρας , αυτούς που δεν αγαπάνε το άθλημα να δημιουργούν άσχημες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Γιατί το μπουκάλι μπορεί να μη τραυμάτισε σοβαρά την βοηθό, θα μπορούσε όμως να το είχε δεχθεί στο πρόσωπο η στο κεφάλι κι ο σοβαρός τραυματισμός να ήταν γεγονός....