Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο σεβασμός στην απεργία και οι μηχανισμοί εξοντωσης.

Αποφάσισαν οι ναυτικοί να κάνουν απεργία σήμερα και αύριο.
Κι αυτό δεν έγινε ξαφνικά, αλλά μετά τα νομοσχέδια που κατάθεσε το αρμόδιο υπουργείο που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα των ναυτικών. Αυτών των ανθρώπων που είχαν ένα από τα πλέον ισχυρά ταμεία (ΝΑΤ ) και μέσα σε μια νύχτα επί κυβέρνησης Σημίτη, τους πήραν όλα σχεδόν τα αποθεματικά και τα διέθεσαν αλλού .
Με την εξαγγελία της απεργίας άρχισαν τα μιλημένα παπαγαλάκια να βάλουν κατά των απεργών και να νοιάζονται δήθεν για τον λαό της νησιωτικής Ελλάδας.
Αν δεχθούμε πως έτσι είναι τα πράγματα, γιατί δεν νοιάζεται περισσότερο το κράτος για το λαό απ ότι τα παπαγαλάκια;
Οι νησιώτες έχουν δίκιο και όσοι θέλουν να μετακινηθούν κι αυτοί δίκιο έχουν.
Δίκιο όμως έχουν και οι απεργοί που αρκετοί από αυτούς βιώνουν συνθήκες μεσαίωνα.
Το κράτος αντι να μηχανεύεται αντιαπεργοσπαστικούς μηχανισμούς , ας φροντίσει να λύσει τα προβλήματα και μάλιστα σε ένα κλάδο με τεράστιες  εργασιακές δυσκολίες.
Η νησιωτική  Ελλάδα είναι παραγκωνισμένη, όπως και οι ναυτικοί μας.
Αντί λοιπόν να ψάχνουν για μηχανισμούς εξόντωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ας βρούνε λύσεις. Πως να βρούνε λύσεις όμως όταν δεν γνωρίζουν τα προβλήματα, που τα άφησαν και διογκώθηκαν σε αυτό το βαθμό;
Η απεργία θα γίνει, τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν , αλλά τους ναυτικούς θα τους ξαναβρούν μπροστά τους και μάλιστα σε χρόνο δύσκολο, τότε που όλοι περιμένουν πολλά από τον τουρισμό.