Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πολιτικός τραγέλαφος...

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, θέλει αυτοδυναμία για να κυβερνήσει τη χώρα. Τόνισε πως δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε τη χώρα σε τεράστια αδιέξοδα. Δύσκολο είναι να συνεργαστεί και με τα κόμματα των Καμένου, Καρατζαφέρη και Ντόρας που κινούνται σε συγγενή χώρο. Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και με την Χρυσή Αυγή. Έτσι απομένουν τα κόμματα του Κουβέλη και της Κατσέλη , κι όλα αυτά αν μπούνε στη Βουλή όλοι αυτοί.Για τον Σύριζα και το ΚΚΕ δεν το συζητάω....
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα από τα πιο πάνω κόμματα, που σημαίνει πως θα κάνει πολύ καιρό να δει κυβερνητικά έδρανα.
Για τους άλλους δεν χρειάζεται να πούμε αν έχουν η όχι ελπίδες, αφού μερικοί εξ αυτών δεν έχουν ούτε πρόγραμμα, αλλά μόνο λόγια λένε γνωρίζοντας πως δεν θα χρειαστεί να αποδείξουν κάτι.
Με δεδομένη μέχρι στιγμής την μη αυτοδυναμία των κομμάτων , οδηγούμεθα σε ένα πολιτικό τραγέλαφο, από τον οποίο δεν υπάρχει ελπίδα να σωθούμε, καθώς τα κόμματα δεν έχουν καταλάβει ακόμη που οδήγησαν τον τόπο και τον κόσμο.
Αυτή τη περίοδο ζούμε το παιγνίδι των επικοινωνιακών τρικ των κομμάτων που προσπαθούν να αλιεύσουν ψήφους από κάθε δεξαμενή. Τον κόσμο ωστόσο τον ενδιαφέρει η καθημερινότητα του και κυρίως το σήμερα. Θέλει να δει πως θα τα βγάλει πέρα και αδιαφορεί για όλα όσα λένε οι πολιτικοί. Με την αυθαίρετη αφαίμαξη των κόπων της ζωής του , καθένας νοιάζεται για την επιβίωση του και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του, όλα τα άλλα που έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα των πολιτικών και των κομμάτων τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.