Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κανίβαλοι στο ποδόσφαιρο

Σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά των φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο ήταν καλή.
Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων για τη προσπάθεια τους.
Υπήρξαν όμως και ορισμένοι ανεγκέφαλοι, από τη φυλή των κανίβαλων που θέλησαν να δείξουν τη μαγκιά της ηλίθιας σκέψης τους και αντί να γιορτάσουν το γεγονός, αντί να ευχαριστηθούν τον αγώνα προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα.
Μερικοί πήραν μαζί τους κροτίδες ισχυρής δύναμης άλλοι αποδοκίμασαν μερικές αποφάσεις του διαιτητή , κι άλλοι πάλι σάλταραν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ορισμένοι θέλησαν να πικάρουν τους φιλάθλους του Ατρόμητου στο τέλος και να τους προκαλέσουν. Αλλά ευτυχώς οι μεν του Ατρομήτου που ήταν και σαφέστατα λιγότεροι αριθμητικά δεν αντέδρασαν , οι δε φίλαθλοι του Ολυμπιακού , οι ψύχραιμοι, τους αποδοκίμασαν και τους ανάγκασαν να ξαναμπούνε στο καβούκι τους.
Ευτυχώς αυτοί οι λίγοι κανίβαλοι δεν κατέστρεψαν τον τελικό.
Κι εδώ πρέπει να πούμε πως το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να μη αφήσουν την ομάδα τους να χαρεί την επιτυχία της. Βέβαια για την παρουσία τους στο γήπεδο , ευθύνη έχει το σωματείο κι ως εκ τούτου ευθύνεται και για την συμπεριφορά τους, αφού εξακολουθεί και τους δίνει το δικαίωμα να είναι παρόντες σε αγώνες της ομάδας, που έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις αλητείες ορισμένων ηλιθίων.