Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Η τραγωδία της ΑΕΚ

Όταν υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης στα μεγάλα σωματεία του τόπου, καθένας μπορεί να φανταστεί τι γίνεται στα μικρότερα. Και μεγάλο σωματείο είναι αυτό που έχει κόσμο. Γιατί ιστορία έχουν όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία, άλλα μικρή κι άλλα μεγάλη. Γι αυτό και στα μεγάλα σωματεία του τόπου μας συγκαταλέγονται ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Άρης.
Η ΑΕΚ περνάει μια μεγάλη δοκιμασία τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εύρωστοι οικονομικά παράγοντες της απομακρύνθηκαν , μερικοί μάλιστα το έπραξαν λόγω της αχαριστίας που αντιμετώπισαν από τους οπαδούς.
Η ΑΕΚ σήμερα έχει μόνο προβλήματα, με πρώτο το οικονομικό για να ακολουθήσουν το γηπεδικό, του έμψυχου υλικού και του  προπονητή.
Όσοι τρέχουν για να σώσουν την ΑΕΚ πουλάνε ιδέες , αλλά λεφτά δεν βάζουν και ζητάνε να χώσουν βαθειά το χέρι στη τσέπη άλλοι.
Μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού που υπάρχει, αν μερικοί από αυτούς που κατά καιρούς πέρασαν από την διοίκηση και απόκτησαν αίγλη και φήμη , έβαζαν το κατά δύναμη, η ΑΕΚ θα έλυνε όλα τα προβλήματα της. Όμως ποιος δίνει σήμερα χρήματα για να τα διαχειριστεί άλλος;
Η μεγάλη ελπίδα των ενωσιτών , ο Δημήτρης Μελισσανίδης, το ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή, πως αναλαμβάνει την ΑΕΚ μόνο καθαρή. Δηλαδή ζητάει από αυτούς που διοίκησαν λάθος και δημιούργησαν χρέη να τα πληρώσουν, να καταθέσουν τις μετοχές τους και να φύγουν.
Μπορεί αυτό να φαίνεται αστείο, αλλά όποιος αναλάβει την ΑΕΚ "καθαρή" θα χρειαστεί άμεσα να καταβάλει τουλάχιστον 100 εκ ευρώ για να την ξανακάνει ομάδα. Γιατί κανείς δεν μπορεί αν έχει βλέψεις διάκρισης να μη σχεδιάσει πρώτα την δημιουργία γηπέδου και ταυτόχρονα να κάνει γερό λίφτινγκ στο έμψυχο δυναμικό της. Ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος, ο Γεωργέας και μερικά παιδιά από το φυτώριο της ομάδας δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους προσπάθειες για τίτλους και υψηλές διακρίσεις.
Επίσης να επισημανθεί πως και οι εξέδρες αδειάζουν ακόμη και από αυτούς που οδήγησαν σε απομάκρυνση παράγοντες με καλή πρόθεση. Βλέπετε πως όταν το καράβι μπάζει νερά, τα ποντίκια φεύγουν...
Με τις μεγάλες ομάδες προβληματικές και καταχρεωμένες, αλήθεια τι περιμένουμε από το ποδόσφαιρο μας ; Κι αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να βασανίσει κάθε καλόπιστο παράγοντα και φίλαθλο, αλλά και κάθε αρμόδιο και υποτίθεται υπεύθυνο για το ποδόσφαιρο μας.