Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι εφορίες είναι η είκονα της χώρας !

Όποιος θέλει να δει σε τι χώρα ζούμε μπορεί να επισκεφτεί μια ΔΟΥ όπως ονόμασαν τις εφορίες οι πολιτικάντηδες.
Ουρές ατέλειωτες για να πάρεις ένα έγγραφο. Ουρές για να σου δώσουν κλειδάριθμο για τις δηλώσεις εισοδήματος. Η γραφειοκρατία στο σούπερ μεγαλείο της. Αν έκαναν οικονομία στις δεκάδες υπογραφές που απαιτείται να βάλουν αρμόδιοι και υπεύθυνοι, αλλά και οικονομία στο χαρτί που ξοδεύεται, το κέρδος θα ήταν τεράστιο. Υπογραφή από τον υπάλληλο, αλλά και από τον προϊστάμενο του, αλλά και από τον ελεγκτή, αλλά και από τον προϊστάμενο του ελεγκτή, αλλά και από τον διευθυντή των ελεγκτών. Όποιος εργάζεται πρέπει να χάσει ένα μεροκάματο για να τακτοποιήσει μια έστω και απλή φορολογική του περίπτωση.
Κι από την άλλη ψάχνονται για πρόστιμα σε παραβάσεις.
Για ψύλλου πήδημα βάζουν τα πρόστιμα.
Το πιο σημαντικό, αν έχεις λαμβάνειν από την εφορία, δηλαδή από το κράτος , η απάντηση είναι σταθερή " χρήματα δεν υπάρχουν" θα τα πάρετε όποτε μαζέψουν τα ταμεία χρήμα !!!
Και τι πρέπει να γίνει για να πάρεις μια επιστροφή;
Να ξαναπάς στην εφορία.
Κι αν δεν έχει πάλι χρήματα;
Ε, τότε θα ξαναπάς.
Κι αν δεν μπορείς;
Θα κάνεις μια ...αίτηση να στα βάλουν σε ένα λογαριασμό σου στην Τράπεζα.
Πότε θα γίνει αυτό;
Όποτε περισσέψουν χρήματα.
Αν όμως οφείλεις έστω κι ένα ευρώ, η θα γίνει αυτόματα συμψηφισμός με κάποιο φόρο που υποχρεούσαι να πληρώσεις, η θα καταβάλλεις άμεσα το αντίτιμο.
Εδώ δεν χωράει το δεν έχω χρήματα, αυτό μόνο το κράτος μπορεί να το πει. Το ίδιο κράτος που σε έφερε σε οικονομική δυσπραγία και ανέχεια.
Να μη ξεχάσω πως και οι υπάλληλοι λιγόστεψαν  άγνωστο για ποιους λόγους.
Αυτή η χώρα είναι στην Ευρώπη.
Αυτή τη χώρα χρυσοπληρώνουμε !!!